Iedere donderdag om 20.30 bij RTL 4

Over het programma

In de RTL Gezondheidstest stellen Wendy van Dijk en Ruben Nicolai vragen over de gezondheid aan bekende Nederlanders, het studiopubliek en aan de kijkers thuis. Naast Wendy en Ruben testen BN’ers Marieke Elsinga, Arie Boomsma en Fred van Leer zich persoonlijk op locatie en in de studio. Ze werken zich in het zweet en ondergaan medische experimenten waarin ze zich helemaal blootgeven. De RTL Gezondheidstest is vanaf donderdag 8 februari te zien bij RTL 4 en is voor kijkers thuis mee te spelen via een speciale app.
Presentatoren
Ruben Nicolai
Ruben Nicolai (1975) is bekend geworden als één van de Lama's in het gelijknamige BNN-programma. Daarnaast presenteerde hij daar programma’s als Je Zal Het Maar Hebben en Ruben vs Sophie. In oktober 2009 won Nicolai de Zilveren Televizier-ster. Sinds een paar jaar is Ruben te zien bij RTL. Daar presenteert hij onder andere Idols, Beste Kijkers en RTL Boulevard.
Wendy van Dijk
Wendy van Dijk is een Nederlandse actrice en presentatrice. Ze is het bekendst van het typetje Ushi en talentenjachten als The voice of Holland en X Factor. Verder maakte ze programma’s als Obese en Janzen & Van Dijk. Als actrice schittert ze al jaren in de serie Moordvrouw.
BN’ers
Marieke Elsinga
Marieke Elsinga (1986) was radio-dj bij Q-music. Ze studeerde communicatiemanagement in Utrecht. Daarna werkte ze een tijd bij Hyves en Cityfilm. Bij haar overstap naar RTL 4 was ze de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night. Tegenwoordig is ze verslaggeefster voor RTL Boulevard.
Arie Boomsma
Arie Boomsma was ooit de eerste mannelijke omroeper bij Yorin. Hij is in 2003 ook de laatste Nederlandse man die afscheid neemt van dit beroep. Later gaat hij zelf programma’s maken, vaak met veel diepgang. Zoals Over De Streep en Ontopic. Verder vlogt en schrijft Arie en heeft hij een eigen sportschool.
Fred van Leer
Fred van leer wordt geboren in Rotterdam en is al op jonge leeftijd bezig met kleding, mode en styling. Op zijn 25e wordt hij dan ook stylist van beroep. Tegenwoordig kennen we hem ook als vlogger en televisiepersoonlijkheid. De eerste serie van Dames In De Dop werd zijn landelijke televisiedebuut. Verder was hij coach bij Holland's Next Topmodel, presenteerde hij Shopping Queens en was hij een welkome gast in programma’s als Ranking The Stars, Chantal Blijft Slapen, Risky Rivers en Oh, Wat Een jaar!.
Herman den Blijker
Herman den Blijker combineert ondernemerschap met koken. Hij heeft een eigen restaurant en maakt al jarenlang tv-programma’s. Herman maakt ook kookboeken en lanceerde een serie stijlvolle kookproducten.
Sponsoren
VGZ
VGZ heeft hart voor zinnige zorg. Daarom ondersteunen we initiatieven van zorgverleners die de zorg voor patiënten beter en simpeler maken. Zoals manieren om je leefstijl duurzaam te verbeteren, zodat je minder of geen diabetesmedicijnen meer nodig hebt. Ook dat vinden wij een mooi voorbeeld van zinnige zorg.
Persoonlijke Gezondheidscheck
De Persoonlijke Gezondheidscheck van NIPED is een compleet en betrouwbaar hulpmiddel, waarmee je gemakkelijk in kaart brengt of je een verhoogd risico loopt op veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Denk aan hart- en vaatziekten, diabetes of een burn-out. Door de check te doen, krijg je inzicht en advies over jouw persoonlijke gezondheid en kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen — of beter nog — voorkomen. Samen met de RTL Gezondheidstest gaan we voor heel Nederland gezonder. Wil je meer weten of de check doen? Ga direct naar https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/start-de-check/
Zorg van de Zaak
Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijl zorg en medische zorg met ruim 4000 medewerkers in dienst. Vanuit meer dan 65 vestigingen verspreid over het hele land bedienen wij 71.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers. Wij geloven dat mensen gelukkiger zijn als ze kunnen deelnemen in werk en maatschappij. Met dat gedachtegoed streven we ernaar mensen gezond en inzetbaar te houden en mensen zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Zorg van de Zaak is een maatschappelijk betrokken organisatie. Zo is 40 procent van de aandelen ondergebracht in de Zorg van de Zaak Foundation. Deze stichting heeft als doel bevolkingsgroepen en/of individuen in achterstandssituaties te ondersteunen bij problemen op sociaal, psychisch, medisch of lifestylegebied. Voor meer informatie kijk op: www.zorgvandezaak.nl
Wendy
In Wendy Magazine lees je in deze editie alles over gezondheid. Zo heeft Arie Boomsma zijn column geschreven over slaap en helpen de ‘10 tips tegen keelpijn’ je de winter door. Naast diverse yoga oefeningen tegen stress lees je ook hoe je jouw huisdier gelukkiger maakt!